Banketbakker | NHA opleidingen

Van heerlijk brood tot ambachtelijk gebak; leer allround bakken met de opleiding Banketbakker

Volg de opleiding Banketbakker en creëer je eigen meesterbaksels Loopt het water je in de mond bij het zien van lekkere taarten en zoete broden? Ben jij creatief, steek jij graag de handen uit de mouwenén hou jij van ambachtelijk werken? Dan is de opleiding Banketbakker echt iets voor jou! Waar wacht je nog op? Schrijf je in en start jouw carrière als banketbakker. Praktijk en theorie gecombineerd Toon je kennis aan met een waardevol NHA-diploma Studeer met hulp van een ervaren vakdocent Benieuwd of deze opleiding Banketbakker iets voor jou is? Bekijk gratisén vrijblijvend de proefles. Ontwikkel je tot een echte allround bakker met deze Banketbakker opleiding Hoe maak je een brood krokant van buiten maar luchtig van binnen? Hoe zorg je ervoor dat jouw soesjes de juiste verhouding van deeg en vulling hebben? Van gist tot luxe suikerbrood en van chocolademousse tot marsepein. De opleiding Banketbakker is geschikt voor iedereen die allround wil leren bakken. Hou jij van broden, maar ook van zoet gebak, chocola en snoepgoed? En wil jij leren hoe je deze zelf maakt en hier je beroep van maken? Dan zit je met de Banketbakker opleiding van NHA helemaal goed! De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hoeft dus nog geen specifieke voorkennis te hebben van koken of bakken om te kunnen starten. Specialiseer je in brood en zoetigheden Om een echte banketbakker te worden, heb je verstand nodig van broodén van banket. Dat begint bij de juiste achtergrondkennis. Daarom leer je in de Banketbakker opleiding alles wat je moet weten over de verschillende grondstoffen en ingrediënten en hun functies. Ook de nodige materialen, verschillende technieken en hygiënevoorschriften worden uitgebreid besproken tijdens de opleiding, zodat jij optimaal bent voorbereid. Praktisch aan de slag met de opleiding Banketbakker In de Banketbakker opleiding ga jij ook praktisch aan de slag. De lessen zijn van professioneel niveau, opgesteld voor deéchte banketbakker. Heb je de theorie en vaktechnische kennis onder de knie? Dan maak je kennis met het bakken van broden. Van krokant klein brood tot internationale recepten voor luxe broden. Jij verdiept je niet alleen in de recepten, ingrediënten en werkwijze, maar ook in de geschiedenis van de producten. Daarnaast ontdek je in de Banketbakker opleiding welke verschillende soorten ovens er zijn en leer je hoe jij het perfecte brood bakt. Vervolgens ga jij aan de slag met het kneden van deeg, het modelleren van chocolade, het smelten van suiker en het spuiten van vullingen. Je leert meer over de belangrijkste verhoudingen, basisrecepten en technieken. Aan het eind van de opleiding beheers jij die baktechniekenécht en kun jij aan de slag als professioneel banketbakker! Zo werkt studeren bij NHA Studieprogramma In de opleiding Banketbakker leer jij alles wat je moet weten om ambachtelijk te bakken. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod; Alle verschillende ingrediënten Brood met gist en met desem Kleinbrood Luxe broden Keuring en kwaliteit Internationaal brood en patisserie Bakgereedschappen Degen Vullingen Chocolade Suiker en karamel Grondstoffen Divers gebak Fondant, marsepein en modeling chocolate Meringue Spuiten en garneren Suikerdecoraties Vegan Na het afronden van de Banketbakker opleiding Na het succesvol afronden van de opleiding Banketbakker ben jij klaar om jouw banketbakkersvaardigheden in de praktijk te brengen. Je zult niet alleen in staat zijn om heerlijke en prachtig gepresenteerde lekkernijen te maken, maar je zult ook de kunst begrijpen van het combineren van smaken, texturen en aroma’s. Of je nu droomt van het openen van een eigen bakkerij, het creëren van verrukkelijke lekkernijen voor speciale gelegenheden, of het simpelweg genieten van het bakken voor jezelf en anderen, deze opleiding Banketbakker zal jou de kennis en vaardigheden geven om dit alles te bereiken. Je zult vol zelfvertrouwen de wereld van banketbakken betreden en een blijvende indruk maken met jouw culinaire creaties. Diploma Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelfóf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen. Examen: elke dag en dicht bij huis Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken. Jouw voordelen: geen lange reistijd; niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent; geen examenstress; de uitslag van jouw examen is snel bekend. examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao. Aanmelding Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt€ 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen. Getuigschrift Een NHA-getuigschrift kun je voor€ 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger). Niet geslaagd? Lesgeld terug Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aanéén theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

prijs: 679.  (klik hier voor meer informatie