Bijzonder koken is niet moeilijk. Leer alles over gerechten, kooktechnieken en tafelmanieren.
Culinair feestje in de keuken met de cursus Bijzonder Koken Lijkt het je heerlijk om zo nu en dan een bijzonder gerecht op tafel te zetten? Maaltijden maken die de exotische sfeer van verre landen oproepen? Dan is deze kookcursus echt de beste smaakmaker als je bijzonder wilt koken. Natuurlijk leer je tijdens de kookcursus in de eerste plaats vele speciale gerechten bereiden. Daarnaast besteed je veel aandacht aan verschillende kooktechnieken, het opdienen en garneren van maaltijden en aan goede tafelmanieren. Ontdek de buitenlandse keuken(s) Wat de cursus Bijzonder Koken echt‘bijzonder’ maakt? Je leert de keukens en kookculturen uit heel de wereld kennen. Van de wereldberoemde Franse en Italiaanse cuisines tot de geheimen van de Aziatische, Afrikaanse en Arabische keukens. Elke cultuur maakt gebruik van bijzondere specerijen en ingrediënten die de gerechten hun specifieke smaak geven. In deze kookcursus krijg je uitleg over het gebruik van exotische en speciale kruiden uit heel de wereld. Leer gevarieerd en gezond koken Eten kun je op allerlei manieren bereiden. Naast koken, bakken en braden leer je ook roken en stomen. Ook komen er veel tips voor de barbecue, het gourmetstel, de steengrill en de fonduepan aan bod. Om gezond en fit te blijven moeten we gezond eten. Maar wat is precies wel en niet goed voor het lichaam? Ook dat leer je tijdens deze kookcursus. Zo leer je hoe je zout vervangt door kruiden, hoe je vet- en natriumarme maaltijden bereidt en hoe je suikervrije zoetigheden maakt. Zo werkt studeren bij NHA Programma Bijzonder Koken Maak met ons deze ware culinaire wereldreis die je in geen enkel kookboek vindt! De vele recepten die je krijgt zijn duidelijk omschreven en voorzien van talrijke tips om er werkelijk iets bijzonders van te maken! Feestmaaltijden Bij bijzondere dagen horen bijzondere gerechten. Recepten voor Kerstmis, het Sinterklaasfeest en Oudejaarsdag ontbreken daarom niet in deze kookcursus. Maar ook andere feestelijke gelegenheden zoals kinderpartijtjes krijgen uitgebreide aandacht. Wat is mooier dan jouw kinderen te verrassen met zelfgemaakte koekjes, bonbons en verrukkelijk, zelfgemaakt ijs? Wanneer het feest is wordt er altijd veel aandacht geschonken aan versieringen. Bij een verjaardag horen slingers en ballonnen en bij Kerstmis hoort een opgetuigde boom. Bij deze dagen horen ook een tafel en gerechten met een feestelijke aanblik. In de cursus Bijzonder Koken wordt dan ook ruimschoots aandacht besteed aan het toepasselijk garneren en presenteren van jouw gerechten. Zo wordt een feestdag ook op culinair gebied een echt feest! Bijzondere bereidingswijzen Een maaltijd kan op vele verschillende manieren worden bereid. Behalve koken, bakken en braden leer je in deze cursus ook roken en stomen. Verder leer je ook wat je allemaal met een keukenmachine en met de Rúmertopf kunt doen. En vind je het ook zo gezellig om op een zomerse dag te barbecuen? Of op een gure, winterse dag gezellig met jouw gezin of vrienden te gourmetten? Al deze onderwerpen komen in deze kookcursus aan de orde. Uiteraard horen hier ook vele duidelijk beschreven recepten bij. Je ziet het, deze cursus wordt terecht”Bijzonder Koken”genoemd.
prijs: 269.1. (klik hier voor meer informatie)